Wat is Reiki

Reiki is de universele levensenergie (ki = de vitale levenskracht of energie, rei = universeel, onbegrensd). Het systeem van natuurlijk genezen opgericht door de Japanse oprichter van Reiki (Mikao Usui).

Met Reiki werken is voor iedereen geschikt mits je het wilt en het gevoel hebt dat je eraan toe bent. De enige “vereisten” zijn de wil om te leren en ontwikkelen als mens en te groeien in zelfbewustzijn.

Door inwijding worden de kanalen om toegang te krijgen tot deze energie geopend. De energie werkt genezend en kan door middel van handoplegging worden gebruikt voor jezelf of voor anderen.
Je fungeert hierbij als doorgeefluik. De energie stroomt via je kruin je lichaam in om vervolgens via de handen te kunnen worden doorgegeven.

Omdat de fijnstoffelijke trillingen van lichaam, geest en ziel in een hogere frequentie worden gebracht hebben de inwijdingen een sterke positieve en transformerende werking. Blokkades kunnen worden opgelost en positieve aspecten worden bevorderd zoals: zelfvertrouwen, zelfrespect, innerlijke kracht, ontspanning, evenwicht, intuïtie, inspiratie, tolerantie, vrolijkheid, humor, liefde, begrip, creativiteit, zelfbeheersing en geneeskracht.

Reiki is de krachtige onvoorwaardelijk liefdevolle energie waaruit al het leven bestaat. Altijd en overal aanwezig. Het is helend op alle niveaus; lichamelijk, emotioneel, geestelijk en op dat van de ziel. De energie is reinigend en transformerend.

Als Reiki ingewijde kom je in een versnelde spirituele groei terecht. Reiki geeft ons hierbij inzicht in onze levenswijze waardoor we snellere vorderingen in onze levensprocessen maken. Er ontstaat een betere balans tussen lichaam en geest. Als Reiki ingewijde zul je merken dat je meer bij jezelf komt. De persoon wie je in de essentie bent. Meer los van angsten, geprogrammeerde overtuigingen en ballast uit het verleden. Het is een liefdevol avontuur voor jezelf waarbij je ook anderen kunt helpen als je dat wilt (en dat ander dat wil!). Een groei op bewust en onderbewust niveau, voor iedereen weer anders. Reiki heb je voor je leven en is enorm waardevol voor je eigen ontwikkeling als mens en als ziel.

Het ontvangen van een Reiki-behandeling is een heerlijk ontspannen ervaring. Omdat de energie bepaalde processen in werking zet kunnen er gevoelens en emoties los komen. Reiki kun je niet “fout” doen, het stroomt altijd precies hoe het moet stromen en naar de plaatsen waar het heen moet. Reiki is geen “prestatie” en heeft niets te maken met hoger, beter, meer of knapper. Het kan alleen ingezet worden in liefde voor jezelf en anderen. Acceptatie van dat wat is en wie je bent. Precies goed op dit moment!

Wil je meer informatie over Reiki of de verschillende graden? Neem dan contact op voor meer informatie